Hogyan kerülj ki a friendzone-ból?


Bármennyire is hihetetlen, ez is lehetséges. A klasszikus eset, amikor tetszik egy csaj, de nem mersz lépni, vagy nem alkalmas a szituáció és valahogy az a fajta kapcsolat alakult ki közöttetek, hogy már szinte a testvérének tekint, imád, megoszt veled mindent, de csak barátként gondol rád. Vagy éppenséggel szóba is jöhettél volna, csak valamit mégis elrontottál.

  1. Akárhogy is történt, ha te többet érzel, mint ő, és szeretnéd a barátságotokat kapcsolattá változtatni, türelmesnek kell lenned és semmiképp se alázkodj meg, ne hozd magad kellemetlen vagy megalázó helyzetekbe. Ne vallj szerelmet, ne zaklasd. A legeslegelső lépés, hogy fogadd el, hogy ő nem érez irántad többet, és a kapcsolatotok csak és kizárólag barátság. Tudom nem könnyű elfogadni, hogy így van, de a legfontosabb mégis az, hogy ráncigáld le magad a racionalitás talajára és vedd észre, ami nyilvánvaló: csak te akarsz ennél többet. Egyelőre.
  2. Ha ez megvan, arra is rá kell jönnöd: oka van, hogy miért kerültél a friendzone-ba. Ha ki akarsz kerülni onnan, próbálj meg kevesebb időt tölteni vele, és fejleszteni magad. Ugyanis nincs olyan ember a földön, aki ne tudna még hova fejlődni. Keress új hobbikat (tanulj valami újat, ami nem annyira mindennapi, tanulj meg főzni, vagy válassz egy olyan sportot ami érdekel és nem minden második pasi azt csinálja), edz és hozd ki magadból a lehető legjobbat. Beletelhet hónapokba is, de hidd el, már önmagában a változásért is megéri végig szenvedni azt a pár hónapot.
  3. A harmadik lépés, hogy kezdj el nyitni mások felé, ne töltsd minden idődet vele, hanem kezdj el ismerkedni, találkozz más lányokkal is, ne tegyél fel mindent egy lóra. Miután sokat küzdöttél azért, hogy jobb pasi legyél, valószínűleg sokkal több lányt fogsz vonzani, mint eddig, a sikerélmény és a dicséretek pedig önbizalmat adnak és jobb kisugárzással csodákra leszel képes. Arról nem is beszélve, hogy nagy eséllyel ébresztesz féltékenységet és érdeklődést abban a lányban is, akit meg szeretnél szerezni. És kitudja, lehet, hogy még nála jobbat is találsz a művelet során.
  4. És itt kezdődik a játék. Először is, ha lépésről lépésre mindent megtettél eddig, amit felsoroltam, és nem hagytál semmit, akkor eljött az ideje, hogy elhívd egy nem-randi-ra. Hatalmas hiba lenne rögtön egy romantikus vacsorára hívni, vagy a lakásodra, esetleg egy moziba. Mindenképpen olyan helyre hívd el, ahova te mindenképpen elmennél, csak nincs kedved egyedül menni. Hívd el vásárolni, vagy visszavinni valamit egy haverodnak, vagy olyan programokra, ahova közös barátaitok is jönnek, lényeg, hogy ne érezze randinak.
  5. Flörtölj vele. A leggyakoribb oka annak, hogy egy lány nem tekint rád lehetséges pasi jelöltként, az az, hogy semmilyen jelét nem adtad, hogy komolyabban érdeklődsz iránta, mint nő. Semmiképp se jöjj klisékkel meg elcsépelt bókokkal, mert nagyon kiábrándító. Ha dicsérni akarod, akkor olyan dologért, amire ő maga is büszke, vagy amit más nem vesz észre rajta, egy új ruha, cipő, illat, bármi. Nekem pl. kifejezetten hízelgett, amikor az utcán beszélgetésbe elegyedtem egy kozmetikus sráccal, amíg egy barátnőmre vártam és megdicsérte, hogy szép hosszú egészséges szempilláim vannak, nem sok ilyet látott még, pedig ezzel foglalkozik. De ami ennél is sokkal jobban működik a piszkálódás és komolyan nem vehető célozgatások és megjegyzések. Ilyen például amit egy régi nagyon jó barátom mondott nemrég, (igen, ő is többet szeretett volna anno, de épp más után futkároztam, mint egy idióta) mikor több év után előkerült és a terveiről és arról kérdeztem, hogy most mit csinál, elmesélte, hogy kinn volt Svájcban, az orvosira jelentkezett, valami életmentő szak lenne a cél, aztán ha azt elvégezte és befut, elvesz feleségül, kiköltözünk hawaii -ra egy nádfedeles házba a part közelében és pancsolunk meg élvezzük az életet nap mint nap. 😀 Ez az, amit komolyan nem lehet venni, de azt eléri, hogy elképzeljem a szituációt és még tetsszen is amit elképzelek. 🙂 Vagy egy másik aranyos dolog, amikor egy-egy olyan mondatot szúrsz a beszélgetésbe, amitől olyan érzésed van, mintha már ezer éve együtt lennétek. Például amikor Marcival szóba került egy beszélgetés során, hogy meginterjúvoltak a szülinapomon és celeb vagyok, és kérdeztem, hogy kér-e autogramot, azt felelte, hogy nem kér, majd csak ha válunk. 😀 Vagy amikor felvetettem, hogy mi lesz, ha munkanélküli lesz, és azt találta mondani, hogy “majd te fogod keresni a betevőt”. 😀 Lényeg a lényeg, ne legyél túl direkt, mégis érezze ki belőle, hogy terveznél vele.
  6. Ne tegyél úgy, mint egy meleg barát. Ne félj néha hangot adni annak, hogy a lányok érdekelnek. Amíg nem viszed túlzásba, kifejezetten hatásos, ha egy jó csajra megjegyzed, hogy mi jön be rajta, vagy szóba hozod milyen csajok jönnek be neked. Ha már az előző pontokon túl vagy (és nagyon remélem, hogy így van), akkor valószínűleg már nem okoz problémát ha néha-néha megérinted. Ne tapizd le vagy ölelgesd órákig egyik pillanatról a másikra, először csak ritkán, indokolt esetben, átkarolhatod a derekát, vagy karon ragadhatod sietősen vagy fáradtan egy másodpercre a vállára hajthatod a fejed. Nem kell túlzásba vinni, de ha jól alkalmazod, az ilyen apró “véletlen” vagy legalábbis természetesnek tűnő érintések közelebb hoznak és felkeltik a szexuális érdeklődését is irántad. Pláne, ha mellette olyan finom illatod van, mint tegnap Marcinak, hogy bár nem akarnám nyilvánosan szagolgatni, mert milyen ciki már, de mégsem tudtam megállni, hogy mondvacsinált indokokkal a közelébe ne hajoljak, és közben: hmm *sziiiiipp* nyamnyam. *.* 😀
  7. Tedd meg az első lépést. Ha eddig mindent jól csináltál, feltehetőleg felszabadultabban flörtölgettek, a randik is egyre komolyabbá válnak, és egyre inkább pasiként tart számon. Most kell megtenned az első lépést. Mert ha elszalasztod ezt az esélyt, nem sok új lehetőséged lesz a továbbiakban. Ha eleget húztad az agyát és a reakcióiból érezhetően veszi a lapot és osztja is rendesen, semmiképp se hagyd itt elakadni a dolgot. Mert abban ne is reménykedj, hogy majd ő kezdeményez. De a jeleket látni fogod rajta. Szedd össze magad és vedd észre, amikor ott az alkalom és ragadd meg. 😉

Szerinted?